Hovězí panenka na kari s brambory
Suroviny
- 500 g Brambory
- 500 g Hovězí svíčková
- 75 g Arašídy
- 1 kávová lžička Kardamom
- 2 ks Cibule
- 1 ks Skořice celá
- 1 l Mléko kokosové
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Kari pasta
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 3 polévková lžíce Brusinková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 67 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 1647.6 mg
- Vláknina 22062.5 mg
- Vitamín A 22062.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí panenku omyjeme a nakrájíme na malé medailonky. Očištěnou cibuli a brambory omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, brambory na kostičky.
-
2
Ve woku si rozehřejeme olej, dáme na něj kari pastu a mícháme. Když kari začne vonět, přilijeme kokosové mléko, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme brambory s cibulí, arašídy, celou skořici a kardamom. Pánev zakryjeme a při mírné teplotě brambory v mléce vaříme přibližně 15 minut.
-
3
Pak přidáme maso, brusinkovou omáčku a třtinový cukr, promícháme, ochutíme rybí omáčkou a zvolna vaříme 10 minut.
-
4
Když je vše měkké, ihned podáváme.