Hovězí panenka na kari s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 75 g Arašídy
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 l Mléko kokosové
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Kari pasta
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 polévková lžíce Brusinková omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 1647.6 mg
  • Vláknina 22062.5 mg
  • Vitamín A 22062.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí panenku omyjeme a nakrájíme na malé medailonky. Očištěnou cibuli a brambory omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, brambory na kostičky.

  • 2

    Ve woku si rozehřejeme olej, dáme na něj kari pastu a mícháme. Když kari začne vonět, přilijeme kokosové mléko, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme brambory s cibulí, arašídy, celou skořici a kardamom. Pánev zakryjeme a při mírné teplotě brambory v mléce vaříme přibližně 15 minut.

  • 3

    Pak přidáme maso, brusinkovou omáčku a třtinový cukr, promícháme, ochutíme rybí omáčkou a zvolna vaříme 10 minut.

  • 4

    Když je vše měkké, ihned podáváme.

Komentáře k receptu