Bůčkový guláš na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 100 g Kabanos
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Vepřový bok
  • 700 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 10 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1010 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 392.7 mg
  • Vláknina 2757.8 mg
  • Vitamín A 2757.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kostí nakrájíme na kostky, uzeninu také. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostky masa a uzeniny, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a ochutíme pepřem a kmínem. Pokrm dusíme 20 minut a občas jej promícháme. případně podlijeme vodou.

  • 3

    Během dušení sbíráme tuk, který naléváme do rendlíku. Sebraný tuk zasypeme moukou a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme trochu mleté papriky, necháme ji v tuku rozpustit a ochucený tuk pak vlijeme do guláše. Dusíme dalších 20 minut. Minutu před koncem vaření vmícháme do guláše utřený česnek a dochutíme majoránkou.

Komentáře k receptu