Vepřový bůček nadívaný prejtem
Suroviny
- 400 g Brambory vařené
- 25 g Máslo čerstvé
- 25 g Mouka polohrubá
- 600 g Vepřový bok
- 400 g Prejt
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín celý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1258 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 85 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 692.2 mg
- Vláknina 5875 mg
- Vitamín A 5875 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vykostěného bůčku prořízneme kapsu, kterou naplníme prejtem. Kapsu zavřeme párátky. Můžeme použít jelítkový nebo jaternicový prejt, připadně použijeme oba smíchané dohromady.
-
2
V pekáčku na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bůček, posypeme solí, pepřem, kmínem, podlijeme vývarem a pečeme 40 minut.
-
3
Upečený bůček vyjmeme z pekáčku. Zbylou šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice a mletou papriku, podlijeme vývarem a povaříme 20 minut.
-
4
K nadívanému bůčku podáváme vařené brambory.