Vepřový řízek s ananasem na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Ananas
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kari koření
  • 60 g Cibulka jarní
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Solamyl - bramborový škrob
  • 100 ml Olej olivový
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 107.2 mg
  • Draslík 420.8 mg
  • Vláknina 8044.3 mg
  • Vitamín A 8044.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3798.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a nakrájíme na jemné proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Vmícháme škrob (Solamyl) a 1 lžíci oleje, postavíme stranou. Kousky ananasu necháme okapat, smícháme šťávu s vývarem a sójovou omáčkou. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně ohřejeme zbývající olej. Proužky řízku pečeme za stálého míchání 2-3 minuty, až dostanou světlehnědnou barvu. Přidáme jarní cibulky a krátce osmažíme. Posypeme práškové kari. Přilijeme ananasový vývar, uvedeme do varu a na středně velkém plameni povaříme 5 minut. Koriandr omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Kousky ananasu vmícháme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem a navrch nasypeme lístky koriandru.

Komentáře k receptu