Vepřový řízek s ananasem na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 54 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 107.2 mg
- Draslík 420.8 mg
- Vláknina 8044.3 mg
- Vitamín A 8044.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3798.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a nakrájíme na jemné proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Vmícháme škrob (Solamyl) a 1 lžíci oleje, postavíme stranou. Kousky ananasu necháme okapat, smícháme šťávu s vývarem a sójovou omáčkou. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně ohřejeme zbývající olej. Proužky řízku pečeme za stálého míchání 2-3 minuty, až dostanou světlehnědnou barvu. Přidáme jarní cibulky a krátce osmažíme. Posypeme práškové kari. Přilijeme ananasový vývar, uvedeme do varu a na středně velkém plameni povaříme 5 minut. Koriandr omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Kousky ananasu vmícháme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem a navrch nasypeme lístky koriandru.