Maďarské maso s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 54 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 160.5 mg
- Draslík 712.1 mg
- Vláknina 6785 mg
- Vitamín A 6785 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3814.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
-
2
Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody.
-
3
Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso.