Jehněčí plec na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 490.7 mg
- Vláknina 10478 mg
- Vitamín A 10478 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec nakrájíme na středně velké kostky a na oleji orestujeme po obou stranách. Poté maso vyjmeme na mísu a na oleji osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na kostičky, přimícháme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme vodou. Přidáme odložené maso a pod poklicí dusíme.
-
2
Když je maso téměř měkké, vsypeme hrášek, posekanou petrželovou nať a dusíme, až je maso měkké. Hned podáváme, nejlépe s rýží.