Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pastinák
  • 200 g Houby čerstvé
  • 80 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Fenykl sladký - hlíza
  • 700 g Kuřecí stehna
  • 80 g Hrachové lusky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 152.2 mg
  • Draslík 862.6 mg
  • Vláknina 10160.1 mg
  • Vitamín A 10160.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme a kůži po obou stranách několikrát nařízneme.

  • 2

    V misce si smícháme sůl, pepř, mletou papriku, mleté chilli a hořčici. Směs vetřeme do kůže stehen. V pánvi na rozpáleném oleji stehna prudce restujeme z každé strany dozlatova (2 minuty). Potom je vyjmeme a odložíme na talíř.

  • 3

    Očistíme a omyjeme si zeleninu a čerstvé hříbky. Hlízu fenyklu s hřiby pokrájíme na plátky. Jemné lístky fenyklu si odložíme na ozdobu. Mladé hrachové lusky necháme v celku, jen jim odkrojíme konce. Mladé fazolové lusky překrojíme. Pastinák nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.

  • 5

    Do bambusových košíčků položíme plátky zeleniny s hříbky, na na ně poklademe opečená kuřecí stehna.

  • 6

    Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15-20 minut.

  • 7

    Kuřecí stehna ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme s dušenou zeleninou.

  • 8

Komentáře k receptu