Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem
Suroviny
- 100 g Pastinák
- 200 g Houby čerstvé
- 80 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Fenykl sladký - hlíza
- 700 g Kuřecí stehna
- 80 g Hrachové lusky
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 34 g
- Sodík 905 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 152.2 mg
- Draslík 862.6 mg
- Vláknina 10160.1 mg
- Vitamín A 10160.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna omyjeme a kůži po obou stranách několikrát nařízneme.
-
2
V misce si smícháme sůl, pepř, mletou papriku, mleté chilli a hořčici. Směs vetřeme do kůže stehen. V pánvi na rozpáleném oleji stehna prudce restujeme z každé strany dozlatova (2 minuty). Potom je vyjmeme a odložíme na talíř.
-
3
Očistíme a omyjeme si zeleninu a čerstvé hříbky. Hlízu fenyklu s hřiby pokrájíme na plátky. Jemné lístky fenyklu si odložíme na ozdobu. Mladé hrachové lusky necháme v celku, jen jim odkrojíme konce. Mladé fazolové lusky překrojíme. Pastinák nakrájíme na kolečka.
-
4
Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.
-
5
Do bambusových košíčků položíme plátky zeleniny s hříbky, na na ně poklademe opečená kuřecí stehna.
-
6
Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15-20 minut.
-
7
Kuřecí stehna ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme s dušenou zeleninou.
-
8