Kmínový řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 38 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 591.5 mg
- Vláknina 1624 mg
- Vitamín A 1624 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky omyjeme, rozřízneme napůl a naklepeme. Okořeníme solí a pepřem, obalíme v mouce.
-
2
Rozehřejeme pánev, na středně velkém plameni necháme zpěnit olej a 1 lžíci másla. Řízky smažíme po každé straně 3 minuty a v alobalu udržujeme teplé.
-
3
Slijeme omastek po smažení, dáme na pánev vývar a kmín, necháme trošku vyvařit a vmícháme zbývající máslo. Nalijeme omáčku na řízky a servírujeme.