Kmínový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřová kýta
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 591.5 mg
  • Vláknina 1624 mg
  • Vitamín A 1624 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky omyjeme, rozřízneme napůl a naklepeme. Okořeníme solí a pepřem, obalíme v mouce.

  • 2

    Rozehřejeme pánev, na středně velkém plameni necháme zpěnit olej a 1 lžíci másla. Řízky smažíme po každé straně 3 minuty a v alobalu udržujeme teplé.

  • 3

    Slijeme omastek po smažení, dáme na pánev vývar a kmín, necháme trošku vyvařit a vmícháme zbývající máslo. Nalijeme omáčku na řízky a servírujeme.

Komentáře k receptu