Marinovaný kachní špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Citronová tráva
  • 5 ks Česnek
  • 2.5 dl Omáčka Hoisin
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2.5 dl Omáčka sójová
  • 0.5 dl Víno madeira
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1111 kcal
  • Sacharidy 213 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 190 g
  • Cholesterol 143 mg
  • Draslík 4824.9 mg
  • Vláknina 5192.2 mg
  • Vitamín A 5192.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa i s kůží omyjeme a pokrájíme zešikma na stejné hranolky.

  • 2

    Pokud máme citronovou trávu, tak ji očistíme a kachní hranolky na ni navlečeme. Pokud ji nemáme, použijeme jen obyčejné špejle. Maso osolíme, posypeme kmínem, opepříme citronovým pepřem a dáme do pekáčku.

  • 3

    V předehřáté troubě na 200 °C maso upečeme z každé strany dozlatova.

  • 4

    V misce si připravíme marinádu: oloupaný zázvor s česnekem drobně pokrájíme a smícháme s omáčkou Hoi-sin, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, medem, směsí pěti koření a vínem.

  • 5

    Když je kůže dobře propečená, potřeme celé kousky marinádou a pečeme v troubě ještě 10 minut. Během pečení maso každé 2 minuty potíráme marinádou.

  • 6

    Do misky nalijeme hodně studené vody, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a krátce rozmícháme. Ve woku si rozpálíme olej. Omytou cuketu nakrájíme na plátky (asi 0,5 cm silné) a obalené těstíčkem je z každé strany krátce orestujeme. Usmažené dáme odkapat na papírovou utěrku.

  • 7

    Upečené kachní špízy vyjmeme, odložíme do misky a uchováme je teplé. Výpek zředíme zbývající marinádou s vínem a přivedeme k varu. Vaříme do doby, až nám zhoustne, pak omáčku přecedíme.

  • 8

    Kachní špízy dáme na talíře, pokapeme výpekem a podáváme s usmaženou cuketou.

Komentáře k receptu