Guláš z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 150 g Telecí maso přední
  • 20 g Olej rostlinný
  • 100 g Jogurt bílý
  • 100 g Okurky nakládané
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Šunkový salám
  • 10 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 247.7 mg
  • Draslík 413 mg
  • Vláknina 2823 mg
  • Vitamín A 2823 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso očistíme a nakrájíme na střední kostky. Ve větším rendlíku zpěníme na tuku drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a vsypeme mletou papriku. Pár vteřin restujeme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí.

  • 2

    V mezičase uvaříme vejce a nakrájíme ho na plátky, nadrobno pokrájíme okurky, na střední kostičky nakrájíme salám, petrželovou nať posekáme nadrobno a ustrouháme sýr, který přikryjeme fólií.

  • 3

    Když je maso poloměkké, přidáme k němu pokrájený salám a ještě dusíme. Poté do šťávy zamícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Směs dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme okurku, petrželovou nať a plátky vejce. Guláš opatrně promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory, rýži nebo těstoviny.

Komentáře k receptu