Marinovaný bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1630 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 181 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 266.3 mg
- Draslík 1096.7 mg
- Vláknina 4249.5 mg
- Vitamín A 4249.5 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu: očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme zeleninu. Smícháme ji s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a vínem. Přidáme polovinu olivového oleje smíchaného s octem.
-
2
Bažanty omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Porce bažantů necháme přes noc pod pokličkou uležet v marinádě.
-
3
Troubu předehřejeme na 250°C. Maso vyjmeme z marinády a na zbytku oleje osmažíme dozlatova. Zaprášíme moukou, přidáme marinádu a necháme přejít varem. Vložíme do trouby.
-
4
Bažanty pečeme asi 10 minut. Pak snížíme teplotu na 120°C a pozvolna pečeme další 2 hodiny. Bažanty vyjmeme, sebereme tuk a omáčku propasírujeme. Porce masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou.