Perliččí prsíčka na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Zázvor celý
  • 125 g Vývar slepičí
  • 600 g Perlička
  • 60 g Paprika červená
  • 125 g Rýže Basmati
  • 15 g Citronová tráva
  • 50 g Houby Shitake sušené
  • 300 g Hrachové lusky
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Margarín
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 163.5 mg
  • Draslík 1127.3 mg
  • Vláknina 11999.5 mg
  • Vitamín A 11999.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200°C. Houby namočíme na 45 minut. Nohy odkrojíme, kloboučky nařízneme do kříže. Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.

  • 2

    Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme omytou rýži, osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme mrkev, papriku, chilli papričku a lusky a dusíme asi 6 minut. Z perliček vykrojíme prsíčka i s kůží, maso omyjeme a osušíme. Pod kůži prsíček zasuneme plátky zázvoru, maso osolíme a opepříme. Citronovou trávu očistíme, horní část odstraníme a stébla podélně rozpůlíme.

  • 3

    Maso prudce osmažíme v rozpáleném margarínu nejprve kůží dolů, potom i z opačné strany. Přidáme houby, citronovou šťávu a vývar. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut.

  • 4

    Vypečenou šťávu přecedíme jemným sítkem k zeleninové rýži, houby odložíme stranou. Rýži lehce osolíme. Vmícháme nasekanou petrželku, část uschováme na ozdobení.

Komentáře k receptu