Perliččí prsíčka na zázvoru
Suroviny
- 180 g Cibule
- 100 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Zázvor celý
- 125 g Vývar slepičí
- 600 g Perlička
- 60 g Paprika červená
- 125 g Rýže Basmati
- 15 g Citronová tráva
- 50 g Houby Shitake sušené
- 300 g Hrachové lusky
- 1 ks Chilli paprička
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Margarín
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 695 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 163.5 mg
- Draslík 1127.3 mg
- Vláknina 11999.5 mg
- Vitamín A 11999.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200°C. Houby namočíme na 45 minut. Nohy odkrojíme, kloboučky nařízneme do kříže. Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.
-
2
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme omytou rýži, osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme mrkev, papriku, chilli papričku a lusky a dusíme asi 6 minut. Z perliček vykrojíme prsíčka i s kůží, maso omyjeme a osušíme. Pod kůži prsíček zasuneme plátky zázvoru, maso osolíme a opepříme. Citronovou trávu očistíme, horní část odstraníme a stébla podélně rozpůlíme.
-
3
Maso prudce osmažíme v rozpáleném margarínu nejprve kůží dolů, potom i z opačné strany. Přidáme houby, citronovou šťávu a vývar. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut.
-
4
Vypečenou šťávu přecedíme jemným sítkem k zeleninové rýži, houby odložíme stranou. Rýži lehce osolíme. Vmícháme nasekanou petrželku, část uschováme na ozdobení.