Křepelky na bobkovém listu
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 g Žampiony čerstvé
- 150 g Šalotka
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 1500 g Křepelka
- 8 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Paštika z husích jater
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Sirup javorový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 35 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 239 mg
- Draslík 1191.7 mg
- Vláknina 4687.9 mg
- Vitamín A 4687.9 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180°C. Šalotky a stroužky česneku oloupeme a najemno nasekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Olivový olej rozehřejeme a šalotky s česnekem a žampiony osmažíme. Šalvěj omyjeme, osušíme, najemno nasekáme a přidáme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme strouhanku a paštiku z husích jater.
-
3
Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř je potřeme solí a pepřem. Naplníme houbovou nádivkou a uzavřeme párátky. Pevně obalíme slaninou, za slaninu zastrčíme bobkové listy.
-
4
Křepelky potřeme olejem a vložíme do vymaštěné formy. Pokapeme sirupem a pečeme na střední příčce trouby asi 20 minut.