Krevety v rýži s medovým dresinkem
Suroviny
- 25 g Mandle
- 90 g Rýže loupaná
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 90 g Rýže indiánská
- 1 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Mango
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 7 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 299.1 mg
- Vláknina 5676.1 mg
- Vitamín A 5676.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme, přebytečnou vodu slijeme a v míse smícháme s vařenými vyloupanými krevetami.
-
2
V jiné míse našleháme olej s utřeným česnekem, medem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Směs vlijeme na rýži a necháme zchladnout.
-
3
Na závěr do rýže zamícháme plátky oloupaných mandlí, oloupané, vypeckované a na kostičky nakrájené mango, pepř a posekanou mátu. Vše v míse řádně promícháme a v čisté míse servírujeme.