Kapustové listy plněné zvěřinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 1393.6 mg
- Vláknina 12563.4 mg
- Vitamín A 12563.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 308 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 175°C. Umleté maso ze zvěřiny vložíme do mísy.
-
2
Pórek očistíme, nakrájíme na kroužky. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nasekáme. Vše osmažíme na 2/3 másla a přidáme k mleté zvěřině.
-
3
Maso prohněteme s bílým vínem, brusinkami, bylinkami, vejcem, chilli kořením a solí. Hmotu rozdělíme na kapustové listy, vytvarujeme kuličky a vložíme je do vymaštěné nákypové formy.
-
4
Zalijeme vývarem a pod pokličkou pečeme při 160°C asi 20 minut.