Kapustové listy plněné zvěřinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Pórek
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Brusinky
  • 200 g Srnčí plec
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 ml Víno červené
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 1393.6 mg
  • Vláknina 12563.4 mg
  • Vitamín A 12563.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 308 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 175°C. Umleté maso ze zvěřiny vložíme do mísy.

  • 2

    Pórek očistíme, nakrájíme na kroužky. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nasekáme. Vše osmažíme na 2/3 másla a přidáme k mleté zvěřině.

  • 3

    Maso prohněteme s bílým vínem, brusinkami, bylinkami, vejcem, chilli kořením a solí. Hmotu rozdělíme na kapustové listy, vytvarujeme kuličky a vložíme je do vymaštěné nákypové formy.

  • 4

    Zalijeme vývarem a pod pokličkou pečeme při 160°C asi 20 minut.

Komentáře k receptu