Zajíc v dýňové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 119.3 mg
- Draslík 1438.4 mg
- Vláknina 10755 mg
- Vitamín A 10755 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme a nasekáme. Maso osmažíme v margarínu. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dusíme asi 30 minut.
-
2
Dýni oloupeme, odstraníme vnitřní vlákna a dužinu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Dýni vaříme asi minut se šťávou ze 2 pomerančů, s cibulí a badyánem. Vyjmeme. Zbylý pomeranč oloupeme na dílky, datle vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Dýni rozmixujeme a smícháme s datlemi a pomerančem. Maso vyjmeme, nakrájíme a upravíme na talíře. Dýňovou omáčku vmícháme do šťávy a podáváme k masu.