Vepřové ragú s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 143.3 mg
  • Draslík 811.5 mg
  • Vláknina 6995.8 mg
  • Vitamín A 6995.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a omyté, na kostky nakrájené vepřové maso. Okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme a mírně podlijeme. Ještě asi 20 minut podusíme.

  • 3

    Nakonec do pokrmu vmícháme nastrouhané ořechy, oloupaná, nastrouhaná jablka a smetanu.

Komentáře k receptu