Pikantní kuře s omáčkou z paprik
Suroviny
- 60 g Cibule
- 600 g Kuřecí prsa
- 25 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 10 g Zázvor celý
- 5 g Pepř cayenský
- 5 g Kurkuma
- 60 g Paprika červená
- 5 g Koriandr mletý
- 10 g Kmín římský
- 10 g Mandle plátky
- 40 g Paprikový protlak
- 70 ml Olej olivový
- 150 ml Voda pitná
- 50 ml Citronová šťáva
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 29 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 780.9 mg
- Vláknina 5587.5 mg
- Vitamín A 5587.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky naložíme do směsi cayenského pepře, nasekaných bylinek, koriandru a části olivového oleje a necháme odpočívat nejlépe přes noc.
-
2
Připravíme si omáčku - na zbytku olivového oleje zesklovatíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme římský kmín, paprikový protlak, kurkumu a nastrouhaný zázvor. Krátce osmažíme a přilijeme vodu. Papriku nakrájíme na kostičky a přidáme ke směsi. Omáčku asi 10 minut redukujeme. Ochutíme citronovou šťávou a zjemníme máslem.
-
3
Naložené kuřecí řízky ogrilujeme pod rozpáleným grilem v troubě a podáváme s paprikovou omáčkou. Ozdobíme mandlovými lupínky.