Kuskus s tykví
Suroviny
- 400 g Kuskus
- 200 g Lilek
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 150 g Tykev
- 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 500 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cuketa
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 9 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 965.4 mg
- Vláknina 24848.2 mg
- Vitamín A 24848.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuskus zalijeme vroucí osolenou vodou a necháme asi 5 minut stát. Slijeme a udržujeme na teplém místě.
-
2
Cukety, rajčata, lilky, zelí a fazole omyjeme, osušíme. Omytá rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na kousky, lilek a dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, zelí na proužky a fazole překrojíme na poloviny.
-
3
Oloupaný, nasekaný česnek a chilli papričku osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme tykev, fazole a zelí a vše dusíme 4 minuty. Zeleninu přelijeme vývarem se špetkou šafránu, přidáme rajčata s hráškem a dusíme dalších 5 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Kuskus se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme snítkami koriandru.