Kuřecí prsa s kuskusem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 250 g Kuskus
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Brukev řepka
- 2 ks Citronová tráva
- 5 ks Nové koření celé
- 0.5 dl Olej olivový
- 2.5 dl Voda pitná
- 3 dl Vývar asijský
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Oříšky piniové
- 5 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 20 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 51.2 mg
- Draslík 1242 mg
- Vláknina 7945.2 mg
- Vitamín A 7945.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zelenou fazolku očistíme, omyjeme a překrojíme napůl. Brukev (vodnici) omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Citronovou trávu omyjeme a pokrájíme nadrobno.
-
2
Do hrnce dáme asijský vývar se sójovou omáčkou, vínem a přivedeme k varu. Vložíme do něj kostičky brukve, fazolové lusky, citronovou trávu a koření. Vývar se nesmí zprudka vařit, ale jenom tak lehce probublávat 7 minut, pak zeleninu scedíme.
-
3
V druhém hrnci uvaříme kuskus: vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přimícháme opatrně 250 g kuskusu a necháme 2 minuty povařit. Dále na mírném ohni povaříme ještě cca 3 minuty. Hrnec s kuskusem odstavíme z plotny a necháme dojít. Občas promícháme.
-
4
Kuřecí prsa ve woku orestujeme na rozpáleném oleji, ochutíme je solí, pepřem a přidáme k nim zeleninu. Promícháme, přidáme piniové oříšky a uvařený kuskus. Vše opékáme ještě 3 minuty, rozdělíme porce do misek a podáváme.