Tykve se slaninou a houbami
Suroviny
- 200 g Shiitake houby
- 125 g Máslo čerstvé
- 50 g Cukr třtinový
- 200 g Anglická slanina
- 200 g Hlíva ústřičná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Tykev
- 2 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Sirup javorový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 51 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 1842.8 mg
- Vláknina 24292.3 mg
- Vitamín A 24292.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 129.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykvím seřízneme vršky a semínka vydlabeme. Hlívy otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na kousky a podusíme na polovině másla.
-
2
Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s cukrem, solí, muškátem, skořicí a mletým hřebíčkem.
-
3
Vydlabané tykve uvnitř potřeme okořeněným máslem a javorovým sirupem. Naplníme je podušenými houbami, navrch poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a tykve vložíme do vymazané zapékací mísy. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, do výšky 3 cm přilijeme horkou vodu a pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Ozdobíme čerstvými bylinkami.