Tykve se slaninou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Shiitake houby
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr třtinový
  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Tykev
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 1842.8 mg
  • Vláknina 24292.3 mg
  • Vitamín A 24292.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 129.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykvím seřízneme vršky a semínka vydlabeme. Hlívy otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na kousky a podusíme na polovině másla.

  • 2

    Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s cukrem, solí, muškátem, skořicí a mletým hřebíčkem.

  • 3

    Vydlabané tykve uvnitř potřeme okořeněným máslem a javorovým sirupem. Naplníme je podušenými houbami, navrch poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a tykve vložíme do vymazané zapékací mísy. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, do výšky 3 cm přilijeme horkou vodu a pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu