Pečené křepelky na jablkách a calvadosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 40 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 248.5 mg
- Draslík 945 mg
- Vláknina 5503.8 mg
- Vitamín A 5503.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny.
-
2
Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře.
-
3
Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky.
-
4
Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky.