Perličky se zázvorovou glazurou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2626 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 72 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 500 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 2100 mg
- Draslík 8277.3 mg
- Vláknina 1418.8 mg
- Vitamín A 1418.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Perličky očistíme, omyjeme a páteřní kost odstraníme. Perličky rozevřeme, kůží nahoru položíme na prkénko a přimáčkneme, aby se maso zploštilo. Kůži na prsou několikrát nařízneme.
-
2
Rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu, olej a nasekaný koriandr promícháme vidličkou. Marinádou potřeme perličky a necháme nejméně 1 hodinu marinovat v chladničce.
-
3
Pekáč vyložíme alobalem, urovnáme na něj perličky a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem 15 minut - maso jednou obrátíme.
-
4
Podáváme ihned, doplníme dílky omyté limetky.