Dušená rybí směs se smetanou
Suroviny
- 400 g Chňapal červený
- 25 g Hrášek mražený
- 25 g Kukuřice mražená
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Brambory sladké (Batáty)
- 3 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 49.5 mg
- Draslík 598.1 mg
- Vláknina 4760.3 mg
- Vitamín A 4760.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubokém rendlíku rozehřejeme na oleji římský kmín se sušeným tymiánem. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, drobně nakrájené chilli papričky bez semen, očištěnou nakrájenou půlku zelené papriky, posekaný česnek, na kostičky nakrájenou sladkou bramboru a 1 minutu za stálého míchání restujeme.
-
2
Poté vlijeme vývar, ochutíme pepřem a solí a pod poklicí dusíme. Po 20 minutách přidáme kousky ryb, kukuřici, hrášek, smetanu, promícháme a již bez poklice zahříváme (nevaříme) asi 10 minut. Směs ihned podáváme ozdobenou posekaným koriandrem.