Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 70 g Petržel - nať
- 60 g Bazalka
- 120 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Karotka
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Ančovičky konzervované
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1085 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 990.9 mg
- Vláknina 4252.3 mg
- Vitamín A 4252.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa vložíme do pekáče a přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, nadrobno nakrájenou karotku, na kousky nakrájený celer a snítku petržele - zbylou petržel použijeme na omáčku. Přilijeme vodu, pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout ve šťávě.
-
2
Na omáčku vložíme všechny přísady do mixeru, krátce rozmixujeme a potom zvolna přiléváme olej.
-
3
Kuřecí prsa podáváme bez šťávy, nakrájená na plátky a přelitá omáčkou.