Kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 70 g Petržel - nať
  • 60 g Bazalka
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Karotka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1085 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 990.9 mg
  • Vláknina 4252.3 mg
  • Vitamín A 4252.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa vložíme do pekáče a přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, nadrobno nakrájenou karotku, na kousky nakrájený celer a snítku petržele - zbylou petržel použijeme na omáčku. Přilijeme vodu, pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout ve šťávě.

  • 2

    Na omáčku vložíme všechny přísady do mixeru, krátce rozmixujeme a potom zvolna přiléváme olej.

  • 3

    Kuřecí prsa podáváme bez šťávy, nakrájená na plátky a přelitá omáčkou.

Komentáře k receptu