Dušené kuře s rozmarýnovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pórek
  • 80 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Pastinák
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 5 g Sůl
  • 800 g Kuřecí čtvrtky
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 80 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 ks Tuřín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1088 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1598 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 719.7 mg
  • Vláknina 22605 mg
  • Vitamín A 22605 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme kuřecí maso dozlatova. Maso vyjmeme a přidáme pórky nakrájené na kolečka, mrkev, pastinák a tuřín nadrobno. Několik minut smažíme. Potom k této směsi zeleniny přidáme opečené kuřecí čtvrtky. Podlijeme vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, rozmarýnem, solí a pepřem.

  • 2

    Dusíme asi 40 minut až je maso hotové.

  • 3

    Mezitím si připravíme knedlíčky: Z hrubé mouky s kypřicím práškem, sádla, lístků rozmarýnu, soli a pepře vymícháme s přiměřeným množstvím studené vody tuhé těsto.

  • 4

    Utvoříme knedlíčky, které dáme ke kuřeti dusit asi na 12 minut. Podáváme kuře s knedlíčky, obložené zeleninou.

Komentáře k receptu