Dušené kuře s rozmarýnovými knedlíčky
Suroviny
- 50 g Pórek
- 80 g Rozmarýn čerstvý
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Sádlo vepřové škvařené
- 250 g Mrkev kořen
- 250 g Pastinák
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 5 g Sůl
- 800 g Kuřecí čtvrtky
- 600 ml Vývar drůbeží
- 30 ml Olej slunečnicový
- 80 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 300 ml Voda pitná
- 2 ks Tuřín
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1088 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1598 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 719.7 mg
- Vláknina 22605 mg
- Vitamín A 22605 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme kuřecí maso dozlatova. Maso vyjmeme a přidáme pórky nakrájené na kolečka, mrkev, pastinák a tuřín nadrobno. Několik minut smažíme. Potom k této směsi zeleniny přidáme opečené kuřecí čtvrtky. Podlijeme vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, rozmarýnem, solí a pepřem.
-
2
Dusíme asi 40 minut až je maso hotové.
-
3
Mezitím si připravíme knedlíčky: Z hrubé mouky s kypřicím práškem, sádla, lístků rozmarýnu, soli a pepře vymícháme s přiměřeným množstvím studené vody tuhé těsto.
-
4
Utvoříme knedlíčky, které dáme ke kuřeti dusit asi na 12 minut. Podáváme kuře s knedlíčky, obložené zeleninou.