Filety z mořských ryb se sezamem
Suroviny
- 500 g Filé z mořského jazyka
- 15 g Zázvor celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Citrony
- 4 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 244 mg
- Draslík 804.7 mg
- Vláknina 11249 mg
- Vitamín A 11249 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mořských ryb omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Zázvor oloupeme a nastrouháme. Jarní cibuli omyjeme a pokrájíme.
-
3
Připravíme si marinádu: víno smícháme se solí, pepřem, olejem, zázvorem a cibulkou. Plátky ryb vložíme do marinády a dáme do chladničky na 15 minut.
-
4
Připravíme si ve třech miskách trojobal. Mouku, rozšlehaná osolená vajíčka s hořčicí a sezamová semínka. Plátky ryb postupně obalíme v mouce, osoleném vajíčku s hořčicí a nakonec v sezamu.
-
5
Ve woku si rozpálíme olej a plátky smažíme (2-3 minuty) z každé strany dozlatova.
-
6
Usmaženou rybu ozdobíme na talíři plátky citronu a snítky omyté petrželky.
-
7