Rybí karbanátky s bagetou
Suroviny
- 500 g Filé rybí
- 120 g Slanina vepřová
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Česnek
- 2 ks Hříbky čerstvé
- 4 ks Bageta
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Sezam - semena
- 0.5 polévková lžíce Provensálské koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1220 kcal
- Sacharidy 155 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2218 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 155 g
- Cholesterol 143.1 mg
- Draslík 1017.5 mg
- Vláknina 17930.6 mg
- Vitamín A 17930.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety omyjeme, osušíme a pomeleme s oloupaným česnekem, uzenou slaninou a čerstvými hříbky na masovém mlýnku. Směs dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, mletým chilli, nastrouhanou citronovou kůrou, provensálskými bylinkami a drobně nakrájenou cibulí. Přidáme vajíčka a vše prohněteme. Utvoříme oválné karbanátky silné asi 3 cm a obalíme je v sezamu.
-
2
Zapneme troubu na 220 °C. Připravíme si 4 kusy bagetek, které rozpůlíme a položíme na pečící plech rozpůlenou stranou dolů.
-
3
Ve woku si rozpálíme olej a karbanátky z každé strany osmažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.
-
4
Bagetky dáme do horké trouby na 5 minut, aby se prohřály a byly křupavé.
-
5
Teplé bagetky potřeme lehce hořčicí, položíme na ně karbanátky s plátkem citronu a podáváme.