Burgundské kuře se žampiony
Suroviny
- 900 g Kuřecí prsa
- 250 g Žampiony čerstvé
- 120 g Anglická slanina
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Tymián čerstvý
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 40 g Celer - nať
- 100 ml Olej slunečnicový
- 150 ml Vývar drůbeží
- 150 ml Víno portské
- 16 ks Šalotka
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1267 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1202 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 164.4 mg
- Draslík 3528 mg
- Vláknina 6251.3 mg
- Vitamín A 6251.3 mg
- Vitamín B6 4.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.3 mg
- Vitamín E 11 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmažíme kuřecí maso nakrájené na kostky a vyndáme. Osmažíme šalotku, slaninu, žampiony a česnek dozlatova. Do pánve vrátíme maso, zaprášíme moukou, neustále mícháme a zvolna vaříme ještě další 2 minuty.
-
2
Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne vařit. Poté vložíme bylinky, opepříme a osolíme.
-
3
Kastrol pod pokličkou vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Z hotového pokrmu odstraníme bylinky.
-
4
Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme vařenou zeleninu a podáváme.