Burgundské kuře se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kuřecí prsa
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Anglická slanina
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 40 g Celer - nať
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Víno portské
  • 16 ks Šalotka
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1267 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1202 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 164.4 mg
  • Draslík 3528 mg
  • Vláknina 6251.3 mg
  • Vitamín A 6251.3 mg
  • Vitamín B6 4.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.3 mg
  • Vitamín E 11 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmažíme kuřecí maso nakrájené na kostky a vyndáme. Osmažíme šalotku, slaninu, žampiony a česnek dozlatova. Do pánve vrátíme maso, zaprášíme moukou, neustále mícháme a zvolna vaříme ještě další 2 minuty.

  • 2

    Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne vařit. Poté vložíme bylinky, opepříme a osolíme.

  • 3

    Kastrol pod pokličkou vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Z hotového pokrmu odstraníme bylinky.

  • 4

    Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme vařenou zeleninu a podáváme.

Komentáře k receptu