Sorbet z rajčat a vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 500 g Hovězí vývar základní
  • 40 g Pepř červený celý
  • 150 ml Víno červené
  • 120 ml Gin
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 383.8 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, semen zbavená rajčata najemno pokrájíme a rozmixujeme.

  • 2

    Přimícháme studený masový vývar a červené víno. Přidáme nakládaný pepř. Osolíme a ochutíme ginem. Vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

  • 3

    Zamícháme metlou a dáme znovu mrazit. Toto několikrát opakujeme, až vznikne sorbet. Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nakrájíme na jemné nudličky. Sorbet ozdobíme a podáváme.

Komentáře k receptu