Obří krevety na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Limetka
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 10 ks Česnek
  • 1 hrst Mandle
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 623.9 mg
  • Vláknina 14968 mg
  • Vitamín A 14968 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.3 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čerstvých obřích krevet odstraníme hlavičky, nožem lehce nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku. Poté krevety dobře omyjeme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky, omyté chilli papričky bez semínek rozkrájíme na tenké nudličky. Jarní zelenou cibulku i pórek omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Limetky a snítky kopru omyjeme.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olivový olej s máslem a krevety necelou minutu restujeme. Když zrudnou, vyjmeme je a odložíme na papírovou utěrku okapat.

  • 4

    Znovu rozehřejeme zbylý tuk na pánvi, opékáme naráz česnek s chilli papričkou, cibulkou i pórkem. Přidáme hrst mandlí, promícháme, přimícháme lžičku mletého zázvoru a opékáme 2 - 3 minuty. Přidáme krevety, promícháme a osolíme podle chuti.

  • 5

    Porce krevet se zeleninou dáme na talíře, obložíme limetkou pokrájenou na čtvrtky a snítkami kopru.

Komentáře k receptu