Mušle s česnekem na víně Chardonnay
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1841.6 mg
- Vláknina 1408.7 mg
- Vitamín A 1408.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle pořádně okartáčujeme, omyjeme pod tekoucí vodou, odstraníme "vousy", otevřené nebo pootevřené vyhodíme. Očištěné mušle dáme vařit na 10 minut do vody. Mušle, které se neotevřely též nepoužijeme. Ostatní otevřeme a z lastur vybereme maso.
-
2
Očistíme česnek s cibulí, omyjeme citronovou trávu s koriandrem, chilli papričky rozpůlíme a zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a vše pokrájíme nadrobno.
-
3
Na rozpáleném oleji ve woku restujeme krátce mušle, na minutu je zakryjeme pokličkou a pak přidáme všechny nakrájené ingredience. Mícháme a smažíme 5 minut. Naposled přilijeme bílé víno Chardonnay, ochutíme rybí omáčkou a podle chuti solí a pepřem. Na malou chvilku přiklopíme poklici a vaříme 3 - 5 minut.
-
4
Hotové mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s dušenou rýží nebo rozpečenou bagetkou.