Orientální rybí špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 432.3 mg
- Vláknina 3879 mg
- Vitamín A 3879 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety mečouna nakrájíme na kousky velikosti sousta. Šalvěj na jemno nasekáme. Připravíme si marinádu z oleje, citronové šťávy, mleté papriky a šalvěje. Mečouna a krevety marinujeme minimálně 30 minut.
-
2
Na jehly střídavě napichujeme mečouna, krevety, kolečka cibule a bobkový list. Špízy osolíme a zprudka grilujeme ze všech stran. Hotové špízy přelijeme marinádou a ozdobíme petrželkou.