Mořské plody s rajčaty a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Rajčata
  • 800 g Mořské plody mix
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Olivy černé
  • 10 ks Olivy zelené
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Grappa
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 5265 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 244.9 mg
  • Vláknina 38272.4 mg
  • Vitamín A 38272.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs mořských plodů rozmrazíme, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a dáme je do mísy. Posypeme je směsí pěti koření, prolisovaným česnekem, solí a necháme 10 minut odležet.

  • 2

    Omytou pažitku a petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme na misku.

  • 3

    Lístky omytého rozmarýnu a tymiánu drobně pokrájíme, smícháme je v misce s citronovou šťávou a kapary. K bylinkám přimícháme vlašské ořechy, černé a zelené olivy (bez pecek), které jsme pokrájeli na tenká kolečka, nakládaná sušená rajčata v oleji, pokrájené na malé kousky. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme mořské plody. Po 4-5 minutách je vyjmeme z oleje a dáme na něj bylinkovou směs s olivami a ořechy. Mícháme a smažíme asi 4-5 minut. Pak k bylinkám přidáme mořské plody, promícháme a prohříváme přibližně 2 minuty. Směs mořských plodů nakonec ochutíme grappou, rozdělíme porce na talíře, posypeme pokrájenou pažitkou a petrželovou natí a servírujeme.

  • 5

Komentáře k receptu