Mořské plody s rajčaty a ořechy
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
- 200 g Rajčata
- 800 g Mořské plody mix
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 20 ks Olivy černé
- 10 ks Olivy zelené
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 5 polévková lžíce Grappa
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Kapary
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 932 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 77 g
- Sodík 5265 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 244.9 mg
- Vláknina 38272.4 mg
- Vitamín A 38272.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Směs mořských plodů rozmrazíme, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a dáme je do mísy. Posypeme je směsí pěti koření, prolisovaným česnekem, solí a necháme 10 minut odležet.
-
2
Omytou pažitku a petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme na misku.
-
3
Lístky omytého rozmarýnu a tymiánu drobně pokrájíme, smícháme je v misce s citronovou šťávou a kapary. K bylinkám přimícháme vlašské ořechy, černé a zelené olivy (bez pecek), které jsme pokrájeli na tenká kolečka, nakládaná sušená rajčata v oleji, pokrájené na malé kousky. Vše dobře promícháme.
-
4
Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme mořské plody. Po 4-5 minutách je vyjmeme z oleje a dáme na něj bylinkovou směs s olivami a ořechy. Mícháme a smažíme asi 4-5 minut. Pak k bylinkám přidáme mořské plody, promícháme a prohříváme přibližně 2 minuty. Směs mořských plodů nakonec ochutíme grappou, rozdělíme porce na talíře, posypeme pokrájenou pažitkou a petrželovou natí a servírujeme.
-
5