Tygří krevety s černou fazolí a houbami
Suroviny
- 750 g Krevety tygří - loupané
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 300 g Houby Shitake sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Habanero
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Sardellen filets
- 1.25 dl Vývar z humrů
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 4 polévková lžíce Fazole černé
- 7 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 3 polévková lžíce Kokosový krém
- 2 polévková lžíce Kari pasta červená
- 0.6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1467 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 175.5 mg
- Draslík 1441 mg
- Vláknina 22791.2 mg
- Vitamín A 22791.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut.
-
2
Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky.
-
3
V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti.
-
4
Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami.
-
5