Srdíčkové rizoto
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30 g Sýr Eidam cihla 40%
- 400 g Kuřecí srdíčka
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koření grilovací
- 0.5 l Voda pitná
- 1 hrnek Rýže loupaná
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1324 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 188.5 mg
- Draslík 480 mg
- Vláknina 13521.8 mg
- Vitamín A 13521.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpěníme na oleji cibuli, posypeme kořením, přidáme nakrájená kuřecí srdíčka a dusíme.
-
2
Přidáme vypranou rýži, dva hrnky vody, bujon a dusíme.
-
3
Přidáme hrášek a necháme přejít varem. Vypneme příkon tepla a pokrm necháme chvíli dojít.
-
4
Promícháme a posypeme strouhaným sýrem.