Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Mandle
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Vývar asijský
  • 1.5 kg Rak říční
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 342 mg
  • Draslík 1740.2 mg
  • Vláknina 25087.4 mg
  • Vitamín A 25087.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 13.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražené uvařené raky rozmrazíme (podle návodu). Odlomíme jim ocasy, maso vybereme, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy.

  • 2

    Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a dáme je k račímu masu. Přidáme chilli omáčku, kmín, zázvor, mletý koliandr, celé oloupané mandle a vše promícháme.

  • 3

    Artyčoky z konzervy scedíme a pokrájíme na menší kostky.

  • 4

    Ve woku si rozpálíme olej a směs s račím masem za stálého míchání restujeme přibližně 3-4 minuty. Pak přidáme artyčoky, asijský vývar, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2 minuty.

  • 5

    Mezitím si rozmícháme v hrnečku škrobovou moučku (solamyl) s troškou vody, za stálého míchání směs zahustíme.

  • 6

    Raky na česneku podáváme s pokrájenou čerstvou salátovou okurkou a omytými pokrájenými rajčaty na měsíčky.

Komentáře k receptu