Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky
Suroviny
- 70 g Mandle
- 400 g Artyčoky sterilované
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 4 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Okurka salátová
- 3 stroužek Česnek
- 1.25 dl Vývar asijský
- 1.5 kg Rak říční
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 17 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 342 mg
- Draslík 1740.2 mg
- Vláknina 25087.4 mg
- Vitamín A 25087.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 13.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené uvařené raky rozmrazíme (podle návodu). Odlomíme jim ocasy, maso vybereme, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy.
-
2
Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a dáme je k račímu masu. Přidáme chilli omáčku, kmín, zázvor, mletý koliandr, celé oloupané mandle a vše promícháme.
-
3
Artyčoky z konzervy scedíme a pokrájíme na menší kostky.
-
4
Ve woku si rozpálíme olej a směs s račím masem za stálého míchání restujeme přibližně 3-4 minuty. Pak přidáme artyčoky, asijský vývar, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2 minuty.
-
5
Mezitím si rozmícháme v hrnečku škrobovou moučku (solamyl) s troškou vody, za stálého míchání směs zahustíme.
-
6
Raky na česneku podáváme s pokrájenou čerstvou salátovou okurkou a omytými pokrájenými rajčaty na měsíčky.