Čekankový salát
Suroviny
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pomeranče
- 0.5 ks Zázvor celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Máta
- 1 kg Čekanka
- 2 polévková lžíce Džus jablečný
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 347 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 633.5 mg
- Vláknina 27225.2 mg
- Vitamín A 27225.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme zázvor, podusíme na oleji a okořeníme.
-
2
Mrkve nakrájíme na plátky, čekanku rozdělíme na čtvrtiny.
-
3
Pomeranč rozdělíme na dílky.
-
4
Smícháme jablečnou a pomerančovou šťávu a směs povaříme na pánvi.
-
5
Přidáme čekanku, mrkev a pomeranč a podusíme.
-
6
Zalijeme sójovou omáčkou, ozdobíme mátou.