Celerový relish
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 39 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 554.7 mg
- Vláknina 9635 mg
- Vitamín A 9635 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme a odstraníme vlákna. Jablka rozčtvrtíme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Celer a jablka nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Zahřejeme jablečnou šťávu s cukrem. Přidáme zeleninu, ovoce, hrozinky, koření, nezakryté vaříme. Po 30 minutách přidáme ocet, vaříme dalších 30 minut. Hotový relish ochutíme solí a pepřem, ještě horký nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.