Králičí maso s bylinkami a červeným vínem
Suroviny
- 600 g Králičí stehna
- 250 ml Víno červené
- 30 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.25 kávová lžička Šafrán
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 342.1 mg
- Vláknina 9852.1 mg
- Vitamín A 9852.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Blizny šafránu dáme luhovat do misky s asi 30 ml vody. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, česnek oloupeme a prolisujeme.
-
2
Česnek a cibuli nasypeme na 2 lžíce rozehřátého oleje a krátce osmahneme. Poté je vyjmeme a do pánve přilijeme další 4 lžíce oleje, který rozehřejeme. Na rozehřátém oleji opékáme nevykostěná králičí stehna ze všech stran asi 10 minut. Opečené maso osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.
-
3
Do pánve k výpeku vlijeme červené víno a přivedeme k varu. Poté přisypeme osmažený česnek a cibuli, přidáme blizny šafránu i s vyluhovanou šťávou, opláchlý a okapaný rozmarýn, bobkový list, celý pepř a mletou papriku. Dolijeme vodu a dusíme v zakryté nádobě asi 60 minut na mírném ohni tak, aby se větší část vody odpařila a omáčka nebyla příliš řídká.
-
4
Jednotlivé porce králíka podáváme zalité omáčkou.