Hovězí guláš se žampiony
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 500 g Hovězí maso zadní
- 125 ml Víno červené
- 500 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 76.1 mg
- Draslík 489.9 mg
- Vláknina 4439 mg
- Vitamín A 4439 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme omyté, na kousky nakrájené maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, na kostičky nakrájené papriky. Okořeníme mletou paprikou a cayenským pepřem, zalijeme vývarem a vínem, uvedeme do varu. Pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny.
-
2
Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, dusíme ještě 30 minut. Vmícháme jíšku, přilijeme smetanu, chvíli povaříme. Nakonec vsypeme nasekanou petrželku.
-
3
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.