Hodolanská pochoutka
Suroviny
- 7 ks Brambory
- 3 ks Okurky nakládané
- 2 ks Párky jemné
- 2 ks Vejce slepičí
- 10 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Cukr krupice
- 5 ks Bobkový list
- 10 ks Nové koření celé
- 4 ks Hřebíček
- 1 špetka Ocet kvasný lihový
- 1 l Voda pitná
- 0.25 hrnek Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 996 kcal
- Sacharidy 228 g
- Tuky 11 g
- Sodík 2129 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 226 g
- Cholesterol 88.4 mg
- Draslík 1299.9 mg
- Vláknina 44647.2 mg
- Vitamín A 44647.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme brambory, přidáme nové koření, bobkové listy, pepř a hřebíčky. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme.
-
2
Přidáme nakrájené párky a nasekané okurky. Povaříme, přidáme cukr a ocet.
-
3
Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a omáčku zahustíme. Chvíli povaříme.
-
4
Nakonec přidáme nasekaná, natvrdo vařená vajíčka.