Hodolanská pochoutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 ks Brambory
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Párky jemné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Cukr krupice
  • 5 ks Bobkový list
  • 10 ks Nové koření celé
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • 0.25 hrnek Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 996 kcal
  • Sacharidy 228 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2129 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 226 g
  • Cholesterol 88.4 mg
  • Draslík 1299.9 mg
  • Vláknina 44647.2 mg
  • Vitamín A 44647.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme brambory, přidáme nové koření, bobkové listy, pepř a hřebíčky. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme.

  • 2

    Přidáme nakrájené párky a nasekané okurky. Povaříme, přidáme cukr a ocet.

  • 3

    Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a omáčku zahustíme. Chvíli povaříme.

  • 4

    Nakonec přidáme nasekaná, natvrdo vařená vajíčka.

Komentáře k receptu