Rýže s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 30 g Ořechy Kešu
  • 30 g Pistácie
  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Jehněčí plec
  • 30 g Mandle loupané
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 785.4 mg
  • Vláknina 18951.4 mg
  • Vitamín A 18951.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži povaříme v 500 ml osolené vody asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na 2 lžících oleje a vyjmeme. Na výpeku opražíme mandle, kešu oříšky, pistácie a hrozinky. Vyjmeme a necháme stranou.

  • 3

    Očištěné, na kostky nakrájené maso opečeme na 2 lžících oleje a přidáme všechno koření. Přilijeme 1/2 jogurtu, smetany a vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme rýži smíchanou s ořechy a rozinkami a maso. Zalijeme zbylou smetanou, vývarem a jogurtem.

  • 5

    Pokrm pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

Komentáře k receptu