Pizzaiola k telecí řízkům
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Máslo čerstvé
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 20 g Tymián čerstvý
- 500 g Rajčata
- 10 g Olivy nakládané
- 5 g Oregano čerstvé
- 20 g Sýr Parmezán
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Protlak rajčatový
- 50 ml Olej olivový
- 150 ml Víno červené
- 1 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 135.4 mg
- Draslík 987.8 mg
- Vláknina 6365.8 mg
- Vitamín A 6365.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, osušíme, okořeníme solí a pepřem a po obou stranách poprášíme moukou. Rozpálíme máslo se 2 lžícemi olivového oleje, do pánve vložíme rozmarýn a tymián a řízky v aromatickém tuku opečeme po obou stranách dozlatova.
-
2
Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme je a odstraníme stopku. Česnek a šalotku nakrájíme na drobné kousky, které osmažíme na zbývajícím oleji. Přidáme rajský protlak, červené víno, nakrájená rajčata a bobkový list. Omáčku vaříme nezakrytou asi 15 minut. Olivy nasekáme nadrobno. Jakmile má omáčka krémovou konzistenci, vyjmeme bobkový list a ochutíme ji solí a pepřem. Přidáme olivy a několik lístků oregana. Omáčkou přelijeme horké řízky a vše posypeme strouhaným parmezánem.