Hříbková omáčka s telecími karbanátky
Suroviny
- 100 g Cibule
- 20 g Hořčice
- 6.67 g Máslo čerstvé
- 250 g Smetana 12% (konzumní)
- 60 g Smetana 33% (šlehačka)
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Houby sušené
- 60 g Šalotka
- 10 g Jíška instantní
- 40 g Rajčata sušená sterilovaná
- 5 g Tymián čerstvý
- 500 g Telecí maso mleté
- 4 krajíc Chléb toastový
- 50 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 29 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 301.1 mg
- Draslík 884.3 mg
- Vláknina 4509 mg
- Vitamín A 4509 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na trošce másla zesklovatíme šalotku. Střídku chleba nakrájíme na plátky, přelijeme mlékem a důkladně vymačkáme. Chleba, vejce, žloutek, hořčici, tymián a šalotku promícháme. Rajčata pokrájíme na drobné kousky. Smícháme je s chlebovou hmotou a masem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme osm karbanátků a v rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Lžíci másla uchováme.
-
2
Houby namočíme na 30 minut do 250 ml vlažné vody. Cibuli a česnek podusíme ve zbývajícím másle doměkka. Přidáme namočené houby i s vodou a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu a dále vaříme 10 minut. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Dochutíme petrželkou a zjemníme šlehačkou.