Treska obalená v anglické slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Treska aljašská
  • 125 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1218 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 103.1 mg
  • Draslík 1372.8 mg
  • Vláknina 5586.8 mg
  • Vitamín A 5586.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Každou porci obtočíme 2 plátky slaniny a upevníme párátky.

  • 2

    Filety opékáme po všech stranách na 2 lžících oleje 8-10 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Ve výpeku osmahneme oloupaný česnek a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme med, vývar a pastu sambal oelek. Vše svaříme na hustší omáčku.

  • 4

    Špenát očistíme a omyjeme. Smícháme ocet se solí a pepřem, přišleháme zbylý olej a zálivkou pokapeme špenát.

  • 5

    Filety krátce prohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu