Treska obalená v anglické slanině
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 80 g Sýr Parmezán
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 600 g Treska aljašská
- 125 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 8 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1218 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 103.1 mg
- Draslík 1372.8 mg
- Vláknina 5586.8 mg
- Vitamín A 5586.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Každou porci obtočíme 2 plátky slaniny a upevníme párátky.
-
2
Filety opékáme po všech stranách na 2 lžících oleje 8-10 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Ve výpeku osmahneme oloupaný česnek a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme med, vývar a pastu sambal oelek. Vše svaříme na hustší omáčku.
-
4
Špenát očistíme a omyjeme. Smícháme ocet se solí a pepřem, přišleháme zbylý olej a zálivkou pokapeme špenát.
-
5
Filety krátce prohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným nastrouhaným sýrem.