Domácí ravioli s majoránkou
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
- 200 g Štěrbák zahradní
- 120 g Špenát listový čerstvý
- 350 g Klobása bílá
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 28 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 376.2 mg
- Draslík 696.4 mg
- Vláknina 18407.6 mg
- Vitamín A 18407.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, 4 vajec, soli a oleje připravíme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout.
-
2
Štěrbák a špenát omyjeme a spaříme. Zchladíme studenou vodou a jemně nasekáme. Přimícháme 3 lžíce nasekané majoránky, petrželku, 2 vejce, strouhanku a náplň vymačkanou z klobásy. Směs osolíme a opepříme.
-
3
Připravené těsto rozválíme na tenký plát. Na polovinu plátu dáme kopečky náplně a přikryjeme druhou polovinou těsta. Vykrájíme ravioli, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty.
-
4
Ihned podáváme posypané nastrouhaným sýrem.