Kuřecí řízky s neloupanou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 40 g Ořechy Kešu
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 1085.4 mg
  • Vláknina 13658.4 mg
  • Vitamín A 13658.4 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži povaříme v dostatečném množství osolené vody asi 30 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté kuřecí maso opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Potom řízky osolíme.

  • 3

    Pomerančovou marmeládu rozmícháme s pomerančovou šťávou dohladka, ochutíme kari kořením, hořčicí a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Směsí potřeme maso, vložíme do pekáče a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.

  • 4

    Uvařenou rýži spolu s kešu oříšky krátce opražíme na másle.

  • 5

    Kuřecí řízky upravíme na talíře s rýží a podáváme.

Komentáře k receptu