Kuřecí řízky s neloupanou rýží
Suroviny
- 400 g Rýže neloupaná (Natural)
- 600 g Kuřecí prsa
- 40 g Ořechy Kešu
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pomerančová kůra
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 17 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 1085.4 mg
- Vláknina 13658.4 mg
- Vitamín A 13658.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži povaříme v dostatečném množství osolené vody asi 30 minut, scedíme a necháme okapat.
-
2
Omyté kuřecí maso opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Potom řízky osolíme.
-
3
Pomerančovou marmeládu rozmícháme s pomerančovou šťávou dohladka, ochutíme kari kořením, hořčicí a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Směsí potřeme maso, vložíme do pekáče a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.
-
4
Uvařenou rýži spolu s kešu oříšky krátce opražíme na másle.
-
5
Kuřecí řízky upravíme na talíře s rýží a podáváme.