Masové kuličky s koriandrem
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 250 g Jogurt bílý
- 150 g Tvaroh jemný
- 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Koriandr mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 38 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 209.6 mg
- Vláknina 2036.8 mg
- Vitamín A 2036.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Koriandr omyjeme, osušíme a několik snítek necháme stranou na ozdobu.
-
2
Mleté maso smícháme s nasekaným koriandrem, vymačkanou žemlí, vejcem, 1 nasekanou cibulí a 1 lžičkou hořčice. Osolíme, opepříme, okořeníme mletým koriandrem a mletou paprikou. Vše dobře propracujeme.
-
3
Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut.
-
4
Rozmícháme jogurt s tvarohem, 1 nastrouhanou cibulí a lžičkou hořčice. Osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme koriandrem.
-
5
Masové kuličky upravíme na talíře spolu s omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.