Sušená treska s česnekem a majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 90.7 mg
- Draslík 471.9 mg
- Vláknina 4927.3 mg
- Vitamín A 4927.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku vložíme do mísy, přelijeme asi 500 ml vody (nebo takovým množstvím, aby bylo rybí maso celé ponořené) a dáme na 2-3 dny odležet do chladničky. Dvakrát denně je přitom třeba vyměnit vodu.
-
2
Po uplynutí doby odležení rybu vyjmeme, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty z každé strany. Pak přidáme chilli papričku a pepř a zakryté dusíme 15 minut.
-
3
Česnek oloupeme a nasekáme na kostičky, které vložíme na rozehřátý olej a osmahneme. Hotový z pánve vyjmeme.
-
4
Vejce důkladně rozšleháme v misce. Na uvolněné pánvi opět rozehřejeme olej a pomalu ho lijeme do misky s vejcem a všleháváme.
-
5
Tresku, která se nám zatím podusila, nakrájíme na větší kostky, rozložíme na talíři a přelijeme připravenou majonézou. Pokrm dozdobíme plátky limetky a snítkou rozmarýnu a posypeme osmahlým česnekem.