Sušená treska s česnekem a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Treska sušená
  • 80 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 90.7 mg
  • Draslík 471.9 mg
  • Vláknina 4927.3 mg
  • Vitamín A 4927.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku vložíme do mísy, přelijeme asi 500 ml vody (nebo takovým množstvím, aby bylo rybí maso celé ponořené) a dáme na 2-3 dny odležet do chladničky. Dvakrát denně je přitom třeba vyměnit vodu.

  • 2

    Po uplynutí doby odležení rybu vyjmeme, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty z každé strany. Pak přidáme chilli papričku a pepř a zakryté dusíme 15 minut.

  • 3

    Česnek oloupeme a nasekáme na kostičky, které vložíme na rozehřátý olej a osmahneme. Hotový z pánve vyjmeme.

  • 4

    Vejce důkladně rozšleháme v misce. Na uvolněné pánvi opět rozehřejeme olej a pomalu ho lijeme do misky s vejcem a všleháváme.

  • 5

    Tresku, která se nám zatím podusila, nakrájíme na větší kostky, rozložíme na talíři a přelijeme připravenou majonézou. Pokrm dozdobíme plátky limetky a snítkou rozmarýnu a posypeme osmahlým česnekem.

Komentáře k receptu